H Ελλάδα θα είναι και επίσημα στην Εurovision του 2014, καθώς περιλαμβάνεται στη λίστα των συμμετεχόντων που ανακοίνωσε η EBU! Στη φετινή διοργάνωση θα πάρουν μέρος 36 χώρες, στις οποίες δεν περιλαμβάνεται η Κύπρος, η οποία, όπως σας έχουμε ήδη ενημερώσει, αποφάσισε να μην πάρει μέρος στον διαγωνισμό για οικονομικούς λόγους.

Αντίπαλοί μας στην Κοπεγχάγη θα είναι οι: Αλβανία, Αρμενία, Αυστρία, Αζερμπαϊτζάν, Λευκορωσία, Βέλγιο, Δανία, Εσθονία, Φινλανδία, Γαλλία, Γεωργία, Γερμανία,
Ουγγαρία, Ισλανδία, Ιρλανδία, Ισραήλ, Ιταλία, Λετονία, Λιθουανία, ΠΓΔΜ, Μάλτα, Μολδαβία, Μαυροβούνιο, Ολλανδία, Νορβηγία, Πολωνία, Πορτογαλία, Ρουμανία, Ρωσία, Σαν Μαρίνο, Ισπανία, Σουηδία, Ελβετία, Ηνωμένο Βασίλειο και Ουκρανία.
Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση, η ΝΕΡΙΤ είναι ο διάδοχος ραδιοτηλεοπτικός φορέας και αναλαμβάνει τα του διαγωνισμού, μετά το κλείσιμο της ΕΡΤ. Επίσης, θα απουσιάσουν οι Βουλγαρία και η Σερβία, που πήραν μέρος στην περσινή Eurovision, ενώ ενδέχεται να διαγωνιστεί η Σλοβενία που δεν έχει επιβεβαιώσει ακόμα την συμμετοχή της και έχει περιθώριο δέκα ημερών.

Απευθείας στον τελικό της 10ης Μαΐου στην Κοπεγχάγη προκρίνονται, ως συνήθως οι λεγόμενοι «Big 5» (Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Ισπανία, Ηνωμένο Βασίλειο και η διοργανώτρια Δανία), οπότε στους δύο ημιτελικούς, στις 6 και 8 Μαΐου, θα πάρουν μέρος οι υπόλοιπες 30 χώρες.

Clopy-Paste από: http://www.apospasma.gr/